DEKOTALO VILLA VASKI

Porin Asuntomessut, kohde 33

Dekotalo Villa Vaski: Toiveiden koti joen äärellä

Rakentajaperheen vastasyntynyt esikoinen muuttaa Porin Karjarantaan valoisaan ja moderniin kotiin, joka muuntuu lapsiperheen elämän ehdoilla. Dekotalo Villa Vasken jokaisesta huoneesta avautuu näkymä Kokemäenjoelle. Kokonaisuuden kruunaa suojaisalle pihalle sijoitettu ja kunnostettu ankkuri, joka löytyi tontilta maanrakennusvaiheen aikana.

Anniina Nurminen ja Johan Saarni odottavat jo innolla omaan kotiin pääsyä.  ”Meillä on tosi hyvä fiilis talosta. Se on juuri sellainen, kun halusimme. Urakka on ollut melkoinen, mutta silti emme vaihtaisi kokemusta pois”, he kertovat. Parilla oli mielessään jo malli kaksikerroksisesta talosta, jota he lähtivät yhdessä Dekotalon kanssa työstämään. Apuna suunnittelussa oli Dekotalon Kotiarkkitehtipalvelu.

Viihtyisä ja toimiva koti
Dekotalo Villa Vasken moderni ulkoasu ja kapea runkoleveys luo selkeälinjaisen ja tyylikkään kokonaisuuden. Keittiö, ruokailutila ja olohuone muodostavat yhtenäisen ja viihtyisän oleskelutilan, johon olohuoneen suuret ikkunat ja korkea huonekorkeus tuo avaruutta ja valoa. Isot ikkunat kehystävät tauluja maisemasta ja jokea pääsee ihailemaan niin olohuoneen kuin vanhempien makuuhuoneen ja saunan ikkunoista.

Alakertaan on sijoitettu yksi makuuhuone/työhuone, jotta talossa voi tarvittaessa asua vain alimmassa kerroksessa. Yläkerrassa on kaksi makuuhuonetta. Ykköskerroksen siipiosasta löytyvät tunnelmallinen, puulämmitteinen sauna, pesutilat ja kodinhoitohuone.

L-mallinen päärakennus yhdessä autotallin kanssa muodostavat suojaisan oleskelupihan tarjoten siten varsin hyvän yksityisyyden. Iso, osin katettu terassi antaa erinomaiset mahdollisuudet mukavaan oleiluun. Sisustuksessa kodikkuus, valoisuus, käytännöllisyys ja pitkäikäiset sisustusratkaisut luovat harmonisen kokonaisuuden, jossa toiminnallisuus ja estetiikka yhdistyvät.

Dekotalo Villa Vaski: 4h + k + s + autotalli/-katos/varasto

Rakentajaperhe halusi toimivan pohjaratkaisun, jossa neliöt on hyödynnetty tehokkaasti. Perhe halusi kodin, jossa voi tarpeen mukaan asua vain alimmassa kerroksessa, jonka vuoksi alimpaan kerrokseen sijoitettiin keittiö, oleskelutilat, pesutilat, wc ja kodinhoitohuone sekä yksi makuuhuone. Kodin suunnittelussa huomioitiin myös hyvin jokimaisema ja talo sijoitettiin tontille siten, että pihaa jäi mahdollisimman paljon käyttöön. Ilmansuunnat huomioitiin myös hyvin ja L-mallinen talo tarjoaa suojaisan pihan.