Urapolkuja Dekotalo-myyjäksi

Taloedustajaksi on monta polkua. Tutustu Dekotalo-myyjien tarinoihin ja kurkista taloedustajan mielenkiintoiseen ja palkitsevaan työhön!

Unelmien toteuttaja

”Parasta on se, kun saa esitellä valmiin kodin perheelle, ja he pääsevät kantamaan muuttolaatikoita sisälle. Se on heille toteutunut unelma. Yhdessä on aloitettu mittanauhan kanssa tontilla seisten pakkasessa”, kuvailee Jesse Leed.

Näitä onnenhetkiä hän on saanut kokea useita sen jälkeen kun aloitti Dekotalolla talomyyjänä. ”Olin täysin tyytyväinen työhöni edellisessä paikassa, kun vaimo vihjasi minulle tästä työstä. Homma tuntui heti omalta”, ylioppilastutkinnon ja merkonomin paperit suorittanut Leed kertoo. Hän on aikaisemmin toiminut myyntitehtävissä puhelinoperaattorilla, mutta ollut aina kiinnostunut rakennusalasta. Varsinaista kokemusta alalta löytyy rakennustyömailla tehtyinä kesätöinä ja vuonna 1963 rakennetun puutalon remontoinnista oman perheen kodiksi.

Remontti on vielä hieman kesken, sen verran kiireisenä myyntityö on miehen pitänyt. Hänen vastuualueensa Dekotalolla on kasvanut kokemuksen myötä, ja asiakkaita palvellaan silloin kun heille parhaiten sopii. Usein se tarkoittaa iltoja ja viikonloppuja, ja paljon ajettuja kilometrejä. ”On tärkeää, että perhe on tukena, sillä usein ensimmäisenä täyttyy työkalenteri, sitten tulevat harrastukset ja viimeisenä perheen aikataulut.” Leed toimii vapaa-ajallaan Jyväskylässä erotuomarina jääkiekko-otteluissa, ja pelejä on 2–3 kertaa viikossa. ”Se on hyvää vastapainoa työlle – siinä pää nollautuu täysin!”

Työpäivästä menee paljon aikaa puhelimessa puhumiseen, joten siitä täytyy nauttia. Myös asiakastapaamisilla täytyy olla valmis kohtaamaan erilaisia ihmisiä. ”Tuppisuu ei pärjää, sanavalmis täytyy olla ja ihmistuntemusta niin, että pääsee asiakkaan kanssa samalle aaltopituudelle.”

”Oman aikataulun pystyy itse pitkälti rakentamaan, mutta vastuullisuutta ja omaa aktiivisuutta homma vaatii.” Siihen, että hallitsee projektit kokonaisvaltaisesti, etsii yhteistyökumppaneita asiakkaille, ymmärtää kaavamääräykset, saa tukea lähiesimieheltä ja kollegoilta. Hyvä tuotteistus, helposti sisäistettävä ja ohjeistettava Kotiarkkitehti-suunnittelupalvelu ja budjettilaskuri auttavat myös työssä.

”Jokainen asiakas ja kentältä saatu palaute kouluttaa eli aina oppii uutta. Se onkin yllättänyt, miten erilaista joka päivä on”, 26-vuotias taloedustaja toteaa. ”Voin lämpimästi suositella tällaista työtä kaltaisilleni eteenpäin pyrkiville ihmisille, joilla on unelma asiakasläheisestä työstä. Asiakkaille talon rakentaminen on aina iso prosessi, jossa on ilo olla mukana ja auttamassa”, sanoo Leed, kokoaa esitteet ja suuntaa asiakastapaamiseen.

>>Katso avoimet työpaikat

Asiakkaiden auttamista

Petteri Pirttijärvi kuuntelee ihmisten toiveita messuilla, ja pyrkii auttamaan eniten heitä, jotka haluavat edetä projektissaan jollakin aikataululla. ”Kun tontti on olemassa, ja asiakkaalla halu edetä seuraavaan vaiheeseen, ei kauppoihin pääsemisessä pitäisi olla mitään estettä Dekotalon hyvällä perussisällöllä, ylivoimaisella muunneltavuudella ja hinnoittelulla.”

Mutta jokainen tontti, asuinpaikan määräykset ja asiakkaiden toiveet ovat erilaisia, ja siinä asiantuntevan myyjän osaaminen testataan. ”Jotkut asiakkaista ajattelevat talonrakentamisen olevan monimutkaista, mutta meidän tehtävämme on ottaa homma haltuun ja vakuuttaa, ettei heidän tarvitse edes tietää kaikkea, kun valitsevat muuttovalmiin vaihtoehdon. Luottamus täytyy synnyttää”.

Kaksi vuotta sitten Dekotalo otti Pirttijärveen yhteyttä, kun kuuli, että mies oli jäänyt pois edellisestä työstään. ”Oman talon rakentaminen oli vielä kesken, mutta en malttanut olla lähtemättä tähän”, talomyyjä naurahtaa.

Sekä omasta rakennuskokemuksesta että tekniikan opinnoista on ollut Petterille paljon hyötyä sekä asiakkaiden kohtaamisessa että projektin hallinnassa. ”Hankkeita käydään läpi työporukan kanssa, mutta täytyy olla valmis selvittämään asioita paljon itse”. Itse hän tunnistaa tarpeensa vielä kehittyä asioiden priorisoinnin suhteen. ”Kiinnostus alaan ja kilpailijoiden seuranta kuuluu myös asiaan, mutta aktiivisella otteella, hyvällä itseluottamuksella ja sosiaalisilla taidoilla pärjää.”

Haasteensa työlle asettaa pikkulapsiperheen elämä, mutta toisaalta joustoa löytyy hoitaa omia asioita esimerkiksi aamupäivisin. Omasta elämäntilanteesta on myös hyötyä: ”Useat asiakkaista ovat oman ikäisiä ja elävät samaa elämäntilannetta, on ihan huippua, että voin olla heille avuksi. Kyseessä on kuitenkin heidän elämänsä yksi merkittävimmistä asioista”.

Pirttijärven oma tavoite on palvella vielä entistä paremmin näitä perheitä ja sopia talotoimituksia enemmän kuin viime vuonna. ”Voin suositella lämpimästi talomyyjän työtä jos kokee haluavansa auttaa ja pärjää hyvin ihmisten kanssa. Aikaisempaa talomyyjäkokemusta ei tarvitse, koska tähän hommaan sai Dekotalolta niin hyvän koulutuksen ja työ tekijäänsä opettaa.”

>>Katso avoimet työpaikat