Talopaketin hinta

Muuttovalmiin talopaketin hinta

”Mitä omakotitalon rakentaminen maksaa” lienee yleisin kysymys, jota ensi kertaa rakentamassa oleva pohtii. Ymmärrys rakentamisen kuluista auttaa hahmottamaan omaa budjettia ja mihin nykyisessä elämäntilanteessa on varaa. Kustannuksia arvioidessa usein keskitytään varsinaisen talopaketin hintaan, joka on ymmärrettävää sillä se kattaa suurimman siivun rakentamisen kokonaiskustannuksista: muuttovalmis talotoimitus vie arviolta 70-80 % kokonaisbudjetista. Hankkeen kokonaiskustannuksia arvioidessa tulee muistaa laskea myös talopaketin ulkopuoliset kulut, joihin kuuluu muun muassa viranomaisluvat ja -maksut, maatyöt ja liittymämaksut.

Alla on esimerkkilaskelma paljonko muuttovalmiin talopaketin rakentaminen arviolta maksaa. Esimerkin talomallina on suosikkimallimme Deko 116  rakentaminen Pirkanmaalle. Muistathan, että jokainen rakennusprojekti on erilainen, talopaketteihin tehdään yksilöllisiä muutoksia, jotka vaikuttavat lopullisen rakennuksen hintaan. Myös talopaketin ulkopuoliset kulut voivat vaihdella eri alueilla, tontti ja maaperä vaikuttavat perustamistapaan jne. Laskemme maksutta kustannusarvion teidän rakennushankkeelle.

Esimerkki: Muuttovalmis talopaketti Deko 116 Pirkanmaalle

Talopaketin ulkopuoliset kulut 
Tontti (vuokra)0 €
Maaperätutkimus, perustamistapalausunto500-1500 €
Tontin raivaus ja maatyöt*20 000-50 000 €
Lupa-, katselmus ja tarkastusmaksut1900-2400 €
Liittymämaksut5000-10 000 €
Valvonta ja suunnittelu5000-8000 €
Pihatyöt (viher-, päällys- ja aluerakenteet)5000-15 000 €
Ulkopuolen maalaus2000 €
Deko 116 talopaketin hinta
Muuttovalmistoimitus181 320 €
Lämmönlähde, kaukolämpö5000 €
YHTEENSÄ**225 720 - 275 220 €

*maatöiden kuluarviossa ei ole huomioitu mahdollisia erikoiskustannuksia kuten louhinnat, räjäytykset, paalutukset jne.
**hinta-arvio on suuntaa antava ja tarkan pankkikelpoisen laskelman saat myyjältämme.

Millainen perhe, sellainen koti – löydä sinun perheen tarpeisiin sopiva koti pelaamalla Dekotalon Kotikonetta. Saat ehdotukset sinulle sopivista talomalleista sekä niiden alkaen hinnat!

Pelaa kotikonetta

Tarkka kustannusarvio teidän rakentamishankkeellenne

Yllä olevat esimerkkihinnat antavat hyvän arvion, mitä muuttovalmiin talon rakentaminen maksaa. Jokainen rakennushanke on kuitenkin yksilöllinen ja siksi hankkeen lopullinen hintalappu voi vaihdella suuresti rakentajien kesken. Dekotalon Kotiarkkitehtipalvelussa autamme teitä kodin suunnittelussa alusta asti ja kustannusarvion laskeminen on osa tätä palvelua.

Saat meiltä pankkikelpoisen kustannusarvion ensimmäisen tapaamisen jälkeen. Riippumattoman rakennustutkimus RTS Oy:n rakentajatutkimuksen mukaan vuonna 2020 rakennettujen pientalojen keskimääräiset rakentamiskustannukset ilman tontin hankintaa olivat 2080 euroa/asuinneliöt. Lämmönlähteen, lisärakennusten ja varusteiden valinnalla voidaan vaikuttaa talopaketin hintaan, kysy muutosmahdollisuuksista ja lisävalinnoista myyjiltämme lisää.