Asuntomessut 2019 – Dekolaku

Kouvolan Asuntomessukohteemme on moderni ja valoisa Dekolaku (kohde 21). Nimensä mukaisesti talo on ulkoapäin musta kuin lakritsi. Tyylikäs julkisivu kätkee kuitenkin sisäänsä vaalean harmonisen sisustuksen, jossa herkutellaan mustilla yksityiskohdilla.

Ensisilmäyksellä kadulta päin katsottuna Dekolaku vaikuttaa pieneltä ja vaatimattomalta. Mutta lähempi tarkastelu paljastaa tilavan L-mallisen talon modernilla sisustuksella. Heti ulko-ovelta avautuu upea näkymä avariin oleskelutiloihin, jotka houkuttavat vierailijan astumaan peremmälle. Dekolakun tulevilla asukkailla Elmo Uusitalolla ja Kiira Partilla oli selkeä visio kodistaan.

– Talon pitää säväyttää joka kerta, kun astut sisälle. Siitä ei tingitä.

Yksilöllinen muuttovalmistalo

Dekolakun yksi suunnittelun lähtökohdista oli eri elämäntilanteiden huomioiminen ja neliöiden tehokas käyttö. Suunnittelun pohjana käytettiin Deko166 talomallia, josta muokattiin rakentajaparin toiveiden mukaan. L-mallisen talon tilat jakautuvat käytännöllisesti siten, että avarat oleskelutilat ovat erillään kodin muista tiloista. Suuret ja lattiaan asti ulottuvat ikkunat sekä hulppea neljän metrin huonekorkeus tuovat oleskelutiloihin paljon valoa ja avaruutta. Kesällä tilat jatkuvat terassille. Talon toiseen siipeen omaan rauhaan sijoitettiin makuuhuoneet ja pesutilat.

Skandinaavinen, moderni sisustus

Dekolakun sisustuksen kulmakiviä ovat vaaleat ja luonnonläheiset sävyt sekä laadukkaat ja aikaa kestävät materiaalit. Sisustuksen mustat yksityiskohdat, kuten vesikalusteet tuovat kontrastia harmoniseen värimaailmaan. Lattiamateriaaleiksi on valittu kaunis saarniparketti oleskelutiloihin ja makuuhuoneisiin. Kodin muissa tiloissa on betonimainen mikrosementti, jota on käytetty myös kylpyhuoneen ja wc-tilojen seinissä.

– Dekolakun sisustusmateriaalit ja sävyt sopivat kauniisti yhteen ja kodissa on rauhallinen tunnelma. Kiiralla ja Elmolla on silmää sisustamiseen ja selkeä näkemys miltä heidän kodissaan näyttää, sisustussuunnittelija Memmu Pitkänen kertoo.

Dekolaku perustiedot:

 • Huoneistoala: 145 m²
 • Huoneiston kokoonpano: 5h + k + kph + s + khh + 2 wc + 2 vh
 • Asukasmäärä: 2
 • Kerrosluku: 1
 • Talotehdas: Deko-Talo Oy
 • Sisustussuunnittelu: Keltainen Ovi / Memmu Pitkänen
 • Pihasuunnittelu: Minna Harju / Viherkuutio

Kiinnostuitko Dekolakun pohjaratkaisusta?

Ota yhteyttä oheisella lomakkeella ja kysy lisää!

  Sulje

   Tilaa ilmaiseksi uusi Talokirja.


   .

   Sulje

    Lataa ilmainen asuntomessulehti!